Konijn binnen houden? Maak uw woonkamer konijnproof!

Een konijn heeft voldoende beweging nodig. En wat is nou leuker dan uw lieve schattige vriendje door het huis te zien huppelen? In deze blog geven wij u tips om uw woonkamer konijnproof te maken, zodat uw konijn los in huis kan huppelen en u uw konijn binnen kunt houden.


Read More

Wat is het beste kattenvoer? De voordelen van droogvoer en natvoer op een rijtje!

Er zijn meerdere soorten kattenvoer. Van brokken tot aan natvoer. Maar welk voer biedt uw kat nu de juiste vitaminen en mineralen voor een gezond kattenleven? En waaraan herkent u nu goede voeding voor uw kat? Bestaat het perfecte kattenvoer eigenlijk wel? In deze blog gaan wij op onderzoek uit en zetten wij de voordelen van droogvoer en natvoer op een rijtje.


Read More

Waarom knagen konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren zijn dol op knagen! Wanneer uzelf een knaagdier of konijn hebt merkt u vast hoeveel er geknaagd wordt aan voedsel, het houten huisje in de kooi, op speeltjes en misschien stiekem wel aan de plinten. Heeft u ook een konijn die knaagt aan alles of een hamster die blijft knagen aan zijn kooi en bent u benieuwd waarom deze dieren knagen? In de blog van deze week leest u alles over het hoe en waarom konijnen en knaagdieren knagen.


Read More

Wat eten konijnen?

Ziet u ook door al het konijnenvoer het bos niet meer? Kan uw konijn blijven eten, maar heeft u geen idee wat nu de precieze hoeveelheid is en hoeveel hooi, brokken of snacks u mag geven aan uw konijn? Stop dan met piekeren en lees de gehele blog voor alle informatie over het eetpatroon van konijnen.


Read More

Help, mijn kat krabt aan de bank!

Denkt u wel eens als uw thuiskomt, oh nee daar gaat mijn mooie bank of behang. Of durft u zelfs het huis al bijna niet meer te verlaten, omdat u bang bent dat uw kat aan alles gaat krabben behalve de krabpaal? Of wilt u juist voorkomen dat uw lieve schattige nieuwe aanwinst het hele huis overhoop haalt? Dan is het tijd om daar nu verandering in te brengen. In de blog van deze week vertellen wij u alles over hoe u uw kat leert krabben aan de krabpaal en geven wij u tips om uw kat te laten wennen aan de krabpaal.


Read More

Vachtverzorging bij honden

Het is weer de tijd van het jaar. Het haar van uw hond vliegt in de rondte. Het kan soms nogal eens wat voeten in de aarde hebben om de vacht van uw lieve viervoeter in topconditie te houden. De ene vacht heeft meer verzorging nodig dan een ander soort vacht. In deze blog vertellen wij alles over de verschillende typen vacht en wat uw hond hierbij nodig heeft.


Read More

Hoe weet u of uw konijn gezond is?

Een gezond konijn is een blij konijn! Wie konijnen heeft wil zo lang mogelijk van hen genieten, daar staat geluk en gezondheid van uw konijn natuurlijk bij voorop. U als eigenaar heeft veel invloed op de gezondheid van uw konijnen. Natuurlijk moet u ook een beetje geluk hebben, maar met de juiste tips en regelmatig controleren van de gezondheid van uw konijn kunt u allerlei aandoeningen en ziekten voorkomen door goede huisvesting, voeding en verzorging.
In deze blog leest u dan ook op welke zaken u moet letten om uw konijn zo lang mogelijk gezond te houden en welke preventieve maatregelen u kunt nemen tegen ziekten en aandoeningen bij uw konijnen.


Read More

Hoe checkt u of uw hond gezond is?

Vraagt u zich wel eens af of uw hond helemaal gezond en in orde is? Als hondeneigenaar heeft u een verantwoording om voor het fysieke en mentale welzijn van uw vriend te zorgen. Het is een goed idee om zo nu en dan even stil te staan en uzelf af te vragen of uw hond gelukkig en gezond is. Om dit te beoordelen zult u moeten kijken naar het fysieke welzijn, en daarnaast kijken naar eventuele psychologische problemen waaronder verveling en frustratie. Met regelmatige controles kunt u op de hoogte blijven of uw hondenvriend werkelijk tevreden en in tiptop conditie is. In deze blog vertellen wij u alles over hoe u zelf in de gaten kunt houden of uw hond gezond is.


Read More