Oververhitting bij huisdieren voorkomen

Waar wij doorgaans genieten van de warme, zomerse dagen, zijn onze huisdieren daar vaak een stuk minder blij mee. Huisdieren hebben namelijk niet zo veel zweetklieren waarmee ze hun lijf kunnen koelen, zoals wij dat wel kunnen. In sommige gevallen kan dit leiden tot oververhitting van uw huisdier, wat gevaarlijk is en zelfs dodelijk kan zijn. Liggen er warme dagen op de loer? Help uw huisdier dan afkoelen met de volgende tips!


Read More

Aquarium koelen tijdens warme dagen

Waar er continue gewaarschuwd wordt voor hitte en huisdieren is er minder bekend over het koelen van uw aquarium. Ook voor aquariums is het erg belangrijk om actie te ondernemen wanneer de buitentemperatuur oploopt. Door de warmte van de lampen ligt de temperatuur in het aquarium vaak zelfs nog hoger dan de kamertemperatuur. Dit is niet bevorderlijk voor zowel de gezondheid van uw vissen als de planten. In deze blog leest u dan ook alles over de juiste temperatuur voor uw aquarium en hoe u uw aquarium kunt koelen tijdens warme zomerdagen.


Read More

Aquarium kopen en onderhouden. Waar moet je allemaal aan denken?

In de winkels van Dierspecialist én online is er veel expertise te vinden op het gebied van aquaria. Maar waar moet je nou allemaal aan denken bij de aanschaf en onderhoud van een aquarium? In deze blog worden de belangrijkste overwegingen voor de aanschaf van een aquarium beknopt belicht.


Read More

Hoe maakt u de leukste foto van uw huisdier?

Wij zetten onze huisdieren graag in het zonnetje en vinden het erg leuk om een aandenken of een mooie foto van onze huisdieren in ons bezit te hebben. Deze delen we dan ook veelvuldig op social media. Het fotograferen van eigenzinnige huisdieren is populairder dan ooit en social media staat dan ook vol met foto’s van honden en katten. Maar hoe zet u een huisdier nu het beste op de foto? In deze blog leest u alle tips om de beste foto van uw huisdier te maken. Lees snel de hele blog want er zit een hele leuke winactie aan verbonden!


Read More

Goudvissen verzorgen: hoe doe ik dat?

Wist u dat: goudvissen bij goede verzorging wel vijftien tot twintig jaar oud kunnen worden? En wel twintig centimeter lang? Dit fraai gekleurde en sterke visje wordt vaak onderschat. Ook qua verzorging! Daarom zet Dierspecialist de goudvis terug op de kaart. In deze blog vertellen we u alles over goudvis rassen, verzorging, huisvesting en voeding.


Read More