Oververhitting bij huisdieren voorkomen

Waar wij doorgaans genieten van de warme, zomerse dagen, zijn onze huisdieren daar vaak een stuk minder blij mee. Huisdieren hebben namelijk niet zo veel zweetklieren waarmee ze hun lijf kunnen koelen, zoals wij dat wel kunnen. In sommige gevallen kan dit leiden tot oververhitting van uw huisdier, wat gevaarlijk is en zelfs dodelijk kan zijn. Liggen er warme dagen op de loer? Help uw huisdier dan afkoelen met de volgende tips!


Read More

Waar moet je aandenken bij het houden van kuikens?

Misschien heeft u zelf kippen in de tuin of heeft één van uw buren kippen rondscharrelen. Kippen worden namelijk steeds meer aan huis gehouden. Zo scharrelen ze gezellig rond en kakelen wat af. Maar wat is er nou leuker dan schattige kuikentjes? Toch is het nog een hele uitdaging om kuikentjes uit de eieren te laten komen. Of kiest u er liever voor een kuikentje te kopen? In deze blog leest u dan ook alles over het houden van kuikens.


Read More

Wormen bij kippen

Kippen kunnen, net als andere dieren, verschillende soorten wormen krijgen in de darmen. Al deze soorten wormen leggen eitjes die met de ontlasting van vogels en kippen uitgescheiden worden. Een besmetting komt dus makkelijk binnen via besmette ontlasting van bijvoorbeeld wilde vogels of nieuw gekochte kippen. Als voorbeeld: een kraai poept in de buurt van uw kippenhok. Vervolgens wordt deze besmette poep door insecten als kevers en slakken opgegeten. Kippen zijn dol op insecten. Met als resultaat dat uw kip het insect opeet die de wormeitjes in zijn lijf heeft. Gevolg, uw kip heeft een worminfectie. In deze blog vertellen wij u dan ook alles over de behandeling van wormen bij kippen.


Read More

Eenkennigheid bij papegaaien

Merkt u dat uw papegaai eenkennig is? Eenkennigheid is een veel voorkomend fenomeen bij papegaaien. Veel papegaaien trekken van nature naar één persoon of één soortgenoot. Maar het is natuurlijk leuker als uw papegaai leert dat het hele gezin bij de groep hoort. Een voorkeur zal uw vogel dus altijd hebben, maar neem de tijd om daadwerkelijk eenkennigheid af te zwakken. Met veel oefenen en een dosis geduld komt u al een heel eind! In de blog van deze week vertellen wij u er alles over.


Read More

Hoe maakt u de leukste foto van uw huisdier?

Wij zetten onze huisdieren graag in het zonnetje en vinden het erg leuk om een aandenken of een mooie foto van onze huisdieren in ons bezit te hebben. Deze delen we dan ook veelvuldig op social media. Het fotograferen van eigenzinnige huisdieren is populairder dan ooit en social media staat dan ook vol met foto’s van honden en katten. Maar hoe zet u een huisdier nu het beste op de foto? In deze blog leest u alle tips om de beste foto van uw huisdier te maken. Lees snel de hele blog want er zit een hele leuke winactie aan verbonden!


Read More

Mijn vogel trucjes leren

Wist u dat… een hond niet het enige huisdier is wat een pootje kan geven? Met wat training kan uw vogel dat ook in no time! En op uw vinger stappen, een rondje draaien of ja knikken en nee schudden. Natuurlijk is dit niet alleen om te showen met uw vogel. Door samen te trainen bouwt u een goede band op, werkt u aan de ontwikkeling en houdt u uw vogel lekker bezig. Klaar? Oefenen maar!


Read More

Kippen houden voor beginners

Gaat u voor het eerst kippen houden? Dan zijn er nogal wat dingen die u moet weten over de verschillende kippenrassen, het kippenhok, kippen verzorgen, het houden van een haan en natuurlijk kippenvoer. Gelukkig bent u bij Dierspecialist aan het juiste adres! In deze blog leggen we namelijk alles uit over kippen houden en bespreken we ook de nadelen van kippen. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.


Read More

Gezelschap van grasparkieten

Grasparkieten zijn kleine, papegaaiachtige vogels die veel gekweekt worden in eigen land. De grasparkiet is een slimme vogel die goed handtam gemaakt kan worden. Naast speelgoed heeft de grasparkiet ook graag een soortgenootje om zich heen. Mits goed verzorgd kan dit intelligente vogeltje een sterke band opbouwen met z’n eigenaar. Hoe u dat doet? Dat leest u in de blog van Dierspecialist!


Read More