Oververhitting bij huisdieren voorkomen

Waar wij doorgaans genieten van de warme, zomerse dagen, zijn onze huisdieren daar vaak een stuk minder blij mee. Huisdieren hebben namelijk niet zo veel zweetklieren waarmee ze hun lijf kunnen koelen, zoals wij dat wel kunnen. In sommige gevallen kan dit leiden tot oververhitting van uw huisdier, wat gevaarlijk is en zelfs dodelijk kan zijn. Liggen er warme dagen op de loer? Help uw huisdier dan afkoelen met de volgende tips!


Read More

Hamsterscaping: benodigdheden en tips!

Is uw hamster toe aan nieuw verblijf? Verdiep u dan nu in hamsterscaping! Met hamsterscaping creëert u een natuurlijk en optimaal hamsterparadijs in een aquariumbak. Dit is niet alleen een hele toffe toevoeging aan uw woonkamer, het stimuleert uw hamster om z’n natuurlijke instinct te volgen, te graven, onderzoeken en zorgt ervoor dat hij voldoende bewegingsruimte heeft.


Read More

Hamster als huisdier: verzorging, weetjes en tips

Hamsters, die kleine diertjes met hun schattige bolle wangen, zachte vachtjes en korte pootjes. Ze zien er aaibaar uit en kunnen erg tam worden. Hamsters slapen overdag en kunnen zelfs bijten als je ze wakker maakt. Voor kinderen kan dit minder leuk zijn. De hamster gaat slapen als zij wakker zijn en andersom! Bent u van plan om een hamster aan te schaffen als huisdier? In deze blog leest u alles over de benodigdheden, verzorging en het hanteren van hamsters.


Read More

Veelvoorkomende ziektes bij cavia’s

Het is de nachtmerrie voor iedere cavia houder. Uw lieve kleine cavia wordt ziek. Wat moet u doen?
Cavia’s zijn stille lijders en hebben een relatief hoge pijngrens. Ze laten niet gauw merken dat ze niet fit zijn en kunnen hun problemen heel lang verbergen. Een zieke cavia herkent u dus niet zo gemakkelijk als bijvoorbeeld een zieke kat of hond. Cavia’s zijn prooidieren en een prooidier laat nooit makkelijk zien dat ze niet fit zijn. Dus als uw cavia ziek is, kunt u aannemen dat uw cavia erg ziek is. Het is dan ook verstandig om meteen een dierenarts te raadplegen.


Read More

Waarom knagen konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren zijn dol op knagen! Wanneer uzelf een knaagdier of konijn hebt merkt u vast hoeveel er geknaagd wordt aan voedsel, het houten huisje in de kooi, op speeltjes en misschien stiekem wel aan de plinten. Heeft u ook een konijn die knaagt aan alles of een hamster die blijft knagen aan zijn kooi en bent u benieuwd waarom deze dieren knagen? In de blog van deze week leest u alles over het hoe en waarom konijnen en knaagdieren knagen.


Read More

Hoe weet u of uw konijn gezond is?

Een gezond konijn is een blij konijn! Wie konijnen heeft wil zo lang mogelijk van hen genieten, daar staat geluk en gezondheid van uw konijn natuurlijk bij voorop. U als eigenaar heeft veel invloed op de gezondheid van uw konijnen. Natuurlijk moet u ook een beetje geluk hebben, maar met de juiste tips en regelmatig controleren van de gezondheid van uw konijn kunt u allerlei aandoeningen en ziekten voorkomen door goede huisvesting, voeding en verzorging.
In deze blog leest u dan ook op welke zaken u moet letten om uw konijn zo lang mogelijk gezond te houden en welke preventieve maatregelen u kunt nemen tegen ziekten en aandoeningen bij uw konijnen.


Read More

Hoe maakt u de leukste foto van uw huisdier?

Wij zetten onze huisdieren graag in het zonnetje en vinden het erg leuk om een aandenken of een mooie foto van onze huisdieren in ons bezit te hebben. Deze delen we dan ook veelvuldig op social media. Het fotograferen van eigenzinnige huisdieren is populairder dan ooit en social media staat dan ook vol met foto’s van honden en katten. Maar hoe zet u een huisdier nu het beste op de foto? In deze blog leest u alle tips om de beste foto van uw huisdier te maken. Lees snel de hele blog want er zit een hele leuke winactie aan verbonden!


Read More

Help uw huisdier de winter door!

Brrr, wat is het koud! De temperaturen zijn de afgelopen dagen al flink aan het dalen. De rayonhoofden komen alweer bij elkaar om te zien of hun dromen weer werkelijkheid worden, een Elfstedentocht. Zet uw schaatsen ondertussen in het vet, trek uw warme trui aan, pak een heerlijke beker warme chocomelk met slagroom en lees ondertussen hoe u uw huisdier kunt helpen tijdens deze koude dagen.


Read More