Oververhitting bij huisdieren voorkomen

Waar wij doorgaans genieten van de warme, zomerse dagen, zijn onze huisdieren daar vaak een stuk minder blij mee. Huisdieren hebben namelijk niet zo veel zweetklieren waarmee ze hun lijf kunnen koelen, zoals wij dat wel kunnen. In sommige gevallen kan dit leiden tot oververhitting van uw huisdier, wat gevaarlijk is en zelfs dodelijk kan zijn. Liggen er warme dagen op de loer? Help uw huisdier dan afkoelen met de volgende tips!


Read More

Summer is coming! – Powered by Vetoquinol

De vakantie is in aantocht! Elk jaar opnieuw zorgt dit voor vreugde, enthousiasme, kortom een feeststemming bij iedereen in het gezin, en zeker ook bij onze trouwe viervoeters. Een vakantie in het vooruitzicht zorgt dus vaak voor extra opwinding, dit jaar misschien nog meer dan anders door alle onzekerheden van de voorbije maanden. In ieder geval, of we nu naar exotische oorden trekken, of we gewoon lekker thuis blijven, onze harige vriendjes rekenen op ons! Een goede voorbereiding voor de zomer is dus meer dan ooit noodzakelijk en daar kunnen de volgende tips ongetwijfeld bij helpen.


Read More

Teken bij hond en kat: voorkomen en verwijderen

Teken en vlooien in aantocht! Grote kans dat u met uw hond op dit moment extra veel naar buiten gaat. Gelukkig kunt u een aantal maatregelen nemen om tekenbeten bij hond en kat te voorkomen. Daarnaast leggen we in deze blog uit hoe u een teek het beste kunt verwijderen.


Read More

Maand van de gebitsverzorging: kat

Vlijmscherpe tanden die tijdens het spelen nog wel eens in uw hand belanden. Iedere katteneigenaar kent het. Dit sterke gebit heeft de kat niet alleen nodig om harde brokjes te eten, maar ook om prooien te vangen en zich te verdedigen. Het is dus belangrijk om het kattengebit in goede conditie te houden. Tijdens de maand van de gebitsverzorging besteedt Dierspecialist hier extra aandacht aan. In deze blog lees je alles over het kattengebit en hoe je dit moet onderhouden.


Read More

Oud en nieuw vieren met uw huisdier!

Lichtflitsen, harde knallen, een hoop spektakel! Prachtig om te zien maar uw hond of kat kan hier doodsbang van worden. Waar wij het liefst het nieuwe jaar beginnen met knallend vuurwerk kan dit voor onze trouwe viervoeters een hoop stress opleveren. De angst voor harde geluiden is een natuurlijke angst die direct te maken heeft met overlevingsdrang. Vrijwel elk dier zal reageren bij het horen van een hard geluid. Het ene dier is hier gevoeliger voor dan een ander. Wat kunt u het beste doen om oud en nieuw zo aangenaam mogelijk te maken voor uw huisdier?


Read More

3 tips om thuis te werken met je huisdier

Inmiddels zijn we er allemaal aan gewend: het thuiswerken. Steelt jouw kat altijd de show tijdens een Zoom meeting of plundert de hond je papierbak als je aan het bellen bent? Wij hebben 3 tips voor je om thuiswerken met je huisdier zo comfortabel mogelijk te maken.


Read More

Stimuleren van een fitte en actieve kat

Ziet u uw kat ook het liefst spelend en vrolijk door het huis rennen? Het is belangrijk om uw kat zowel mentaal als fysiek uit te dagen om zo het welzijn van uw kat te stimuleren. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Niet alleen spelen is belangrijk voor een gezonde fitte kat, ook optimaal voer zorgt ervoor dat uw kat gezond en fit rond rent. In deze blog kunt u onze tips lezen voor een fitte en actieve kat.


Read More

Koekjes bakken voor je kat of hond

Zoek je een leuke bezigheid? Of juist een fijne ontspanning? Ga iets bakken voor je trouwe viervoeter of lieve kat! Lees hier hoe je heel makkelijk zelf honden of katten koekjes maakt. Ook heel leuk om samen met de kinderen te doen..


Read More