Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups, we kunnen er niet omheen hoe graag we ook willen. De hele zomer houdt deze harige rups heel het land al in bedwang. Maar niet alleen voor mensen is de rups erg vervelend ook voor huisdieren kunnen de haartjes van de rups voor veel overlast zorgen. De oplossing om de eikenprocessierups te bestrijden is veel simpeler dan dat wij dachten. U kunt namelijk uw eigen leger bouwen! Hoe u dat doet vertellen wij allemaal in deze blog.


Lees verder

Het voorkomen en helpen van stikkende honden

Verstikking kan voorkomen bij zowel puppy’s als volwassen honden. Een speeltje of een stukje hout dat in de keel is geschoten, een allergische reactie, een insectenbeet op de tong of een stukje kluif wat verkeerd schiet. Wat moet u doen als uw hond dreigt te stikken?


Lees verder

Dagje weg met de hond

Het is Hemelvaart, de ideale dag om er lekker op uit te trekken! Voor veel mensen is Hemelvaart een extra vrije dag. En wat is er nou leuker dan vandaag lekker met uw hond op pad te gaan? Even quality time samen, maar waar kunt u nu het beste naartoe gaan? Een dagje uit plannen met uw hond lijkt soms lastiger dan het is. Gelukkig is er genoeg te doen! Waar u ook naartoe gaat, het is altijd handig om een vast aantal artikelen mee te nemen. In deze blog zetten wij de leukste activiteiten en handigste artikelen om de reistas van uw hond in te pakken op een rij.


Lees verder

Puppy zindelijk maken

Yeah, u bent de trotse eigenaar geworden van een nieuwe pup! Zodra u thuiskomt begint het proces van zindelijk maken meteen. Uw pup zindelijk maken is niet moeilijk maar wel tijdrovend. Het is belangrijk dat u hier consequent mee bezig bent! Let hierbij goed op de signalen van uw puppy. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje maar in deze blog geven wij u tips voor het zindelijk maken van uw puppy.


Lees verder

Wisselen van voer, hoe doet u dat?

Sommige eigenaren kunnen maar moeilijk geloven dat hun lieve honden en katten liever een constant eetpatroon hebben. Zowel katten als honden zijn gewoontedieren. In deze blog leest u dan ook alles over hoe u uw hond of kat het beste kunt laten wennen aan nieuw voer. Want af en toe wilt u gewoon ander voer dat beter is voor uw trouwe viervoeter.


Lees verder

De socialisatie van uw puppy

Het mooie weer is aangebroken, tijd om uw puppy te gaan laten socialiseren! Een pup die u bij de fokker ophaalt is meestal nieuwsgierig en ondernemend. Om ervoor te zorgen dat hij dat de rest van zijn leven blijft is een goede socialisatie noodzakelijk. Er zijn een aantal standaard dingen waar iedere hond mee gesocialiseerd zou moeten worden. Denk aan: vreemde mensen, vreemde geluiden, andere plaatsen, andere honden en verkeer. In deze blog leest u dan ook alles over het hoe en waarom van het socialiseren van uw pup.


Lees verder

Vachtverzorging bij honden

Het is weer de tijd van het jaar. Het haar van uw hond vliegt in de rondte. Het kan soms nogal eens wat voeten in de aarde hebben om de vacht van uw lieve viervoeter in topconditie te houden. De ene vacht heeft meer verzorging nodig dan een ander soort vacht. In deze blog vertellen wij alles over de verschillende typen vacht en wat uw hond hierbij nodig heeft.


Lees verder

Hoe checkt u of uw hond gezond is?

Vraagt u zich wel eens af of uw hond helemaal gezond en in orde is? Als hondeneigenaar heeft u een verantwoording om voor het fysieke en mentale welzijn van uw vriend te zorgen. Het is een goed idee om zo nu en dan even stil te staan en uzelf af te vragen of uw hond gelukkig en gezond is. Om dit te beoordelen zult u moeten kijken naar het fysieke welzijn, en daarnaast kijken naar eventuele psychologische problemen waaronder verveling en frustratie. Met regelmatige controles kunt u op de hoogte blijven of uw hondenvriend werkelijk tevreden en in tiptop conditie is. In deze blog vertellen wij u alles over hoe u zelf in de gaten kunt houden of uw hond gezond is.


Lees verder