Wisselen van voer, hoe doet u dat?

Sommige eigenaren kunnen maar moeilijk geloven dat hun lieve honden en katten liever een constant eetpatroon hebben. Zowel katten als honden zijn gewoontedieren. In deze blog leest u dan ook alles over hoe u uw hond of kat het beste kunt laten wennen aan nieuw voer. Want af en toe wilt u gewoon ander voer dat beter is voor uw trouwe viervoeter.


Read More

Wandelen met de hond: halsband of tuigje?

Die blije blik en kwispelende staart wanneer u de riem pakt kennen we allemaal. Tijd om te gaan wandelen! Maar hoe lang en hoe vaak moet u eigenlijk met uw hond wandelen? En wat is beter: een halsband of een tuigje? Hierover zijn de meningen nogal verdeeld. Daarom gaan we in deze blog alles vertellen over wandelen met de hond.


Read More

Hamster als huisdier: verzorging, weetjes en tips

Hamsters, die kleine diertjes met hun schattige bolle wangen, zachte vachtjes en korte pootjes. Ze zien er aaibaar uit en kunnen erg tam worden. Hamsters slapen overdag en kunnen zelfs bijten als je ze wakker maakt. Voor kinderen kan dit minder leuk zijn. De hamster gaat slapen als zij wakker zijn en andersom! Bent u van plan om een hamster aan te schaffen als huisdier? In deze blog leest u alles over de benodigdheden, verzorging en het hanteren van hamsters.


Read More

Waar moet je aandenken bij het houden van kuikens?

Misschien heeft u zelf kippen in de tuin of heeft één van uw buren kippen rondscharrelen. Kippen worden namelijk steeds meer aan huis gehouden. Zo scharrelen ze gezellig rond en kakelen wat af. Maar wat is er nou leuker dan schattige kuikentjes? Toch is het nog een hele uitdaging om kuikentjes uit de eieren te laten komen. Of kiest u er liever voor een kuikentje te kopen? In deze blog leest u dan ook alles over het houden van kuikens.


Read More

Veelvoorkomende ziektes bij cavia’s

Het is de nachtmerrie voor iedere cavia houder. Uw lieve kleine cavia wordt ziek. Wat moet u doen?
Cavia’s zijn stille lijders en hebben een relatief hoge pijngrens. Ze laten niet gauw merken dat ze niet fit zijn en kunnen hun problemen heel lang verbergen. Een zieke cavia herkent u dus niet zo gemakkelijk als bijvoorbeeld een zieke kat of hond. Cavia’s zijn prooidieren en een prooidier laat nooit makkelijk zien dat ze niet fit zijn. Dus als uw cavia ziek is, kunt u aannemen dat uw cavia erg ziek is. Het is dan ook verstandig om meteen een dierenarts te raadplegen.


Read More

Wormen bij kippen

Kippen kunnen, net als andere dieren, verschillende soorten wormen krijgen in de darmen. Al deze soorten wormen leggen eitjes die met de ontlasting van vogels en kippen uitgescheiden worden. Een besmetting komt dus makkelijk binnen via besmette ontlasting van bijvoorbeeld wilde vogels of nieuw gekochte kippen. Als voorbeeld: een kraai poept in de buurt van uw kippenhok. Vervolgens wordt deze besmette poep door insecten als kevers en slakken opgegeten. Kippen zijn dol op insecten. Met als resultaat dat uw kip het insect opeet die de wormeitjes in zijn lijf heeft. Gevolg, uw kip heeft een worminfectie. In deze blog vertellen wij u dan ook alles over de behandeling van wormen bij kippen.


Read More

Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups, we kunnen er niet omheen hoe graag we ook willen. De hele zomer houdt deze harige rups heel het land al in bedwang. Maar niet alleen voor mensen is de rups erg vervelend ook voor huisdieren kunnen de haartjes van de rups voor veel overlast zorgen. De oplossing om de eikenprocessierups te bestrijden is veel simpeler dan dat wij dachten. U kunt namelijk uw eigen leger bouwen! Hoe u dat doet vertellen wij allemaal in deze blog.


Read More

Het voorkomen en helpen van stikkende honden

Verstikking kan voorkomen bij zowel puppy’s als volwassen honden. Een speeltje of een stukje hout dat in de keel is geschoten, een allergische reactie, een insectenbeet op de tong of een stukje kluif wat verkeerd schiet. Wat moet u doen als uw hond dreigt te stikken?


Read More