Hoe weet u of uw konijn gezond is?

Een gezond konijn is een blij konijn! Wie konijnen heeft wil zo lang mogelijk van hen genieten, daar staat geluk en gezondheid van uw konijn natuurlijk bij voorop. U als eigenaar heeft veel invloed op de gezondheid van uw konijnen. Natuurlijk moet u ook een beetje geluk hebben, maar met de juiste tips en regelmatig controleren van de gezondheid van uw konijn kunt u allerlei aandoeningen en ziekten voorkomen door goede huisvesting, voeding en verzorging.
In deze blog leest u dan ook op welke zaken u moet letten om uw konijn zo lang mogelijk gezond te houden en welke preventieve maatregelen u kunt nemen tegen ziekten en aandoeningen bij uw konijnen.


Read More

Hoe checkt u of uw hond gezond is?

Vraagt u zich wel eens af of uw hond helemaal gezond en in orde is? Als hondeneigenaar heeft u een verantwoording om voor het fysieke en mentale welzijn van uw vriend te zorgen. Het is een goed idee om zo nu en dan even stil te staan en uzelf af te vragen of uw hond gelukkig en gezond is. Om dit te beoordelen zult u moeten kijken naar het fysieke welzijn, en daarnaast kijken naar eventuele psychologische problemen waaronder verveling en frustratie. Met regelmatige controles kunt u op de hoogte blijven of uw hondenvriend werkelijk tevreden en in tiptop conditie is. In deze blog vertellen wij u alles over hoe u zelf in de gaten kunt houden of uw hond gezond is.


Read More

Eenkennigheid bij papegaaien

Merkt u dat uw papegaai eenkennig is? Eenkennigheid is een veel voorkomend fenomeen bij papegaaien. Veel papegaaien trekken van nature naar één persoon of één soortgenoot. Maar het is natuurlijk leuker als uw papegaai leert dat het hele gezin bij de groep hoort. Een voorkeur zal uw vogel dus altijd hebben, maar neem de tijd om daadwerkelijk eenkennigheid af te zwakken. Met veel oefenen en een dosis geduld komt u al een heel eind! In de blog van deze week vertellen wij u er alles over.


Read More

Hoe laat u uw kat verantwoord afvallen?

Net zoals bij mensen krijgt overgewicht bij huisdieren steeds meer de overhand. Recent onderzoek toont aan dat in sommige gebieden tot wel 50% van alle huisdieren te zwaar is. Katten met overgewicht hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen. Zij lopen de volgende risico’s: verkorting van de levensverwachting met twee jaar, slechte conditie en traagheid, hart- en longproblemen, verhoogde kans op blaasproblemen, verhoogde kans op suikerziekte, bot- en gewrichtsproblemen zoals artrose, extra narcose risico bij ingrepen. Dit wilt u natuurlijk allemaal voorkomen. U leest alle tips over verantwoord afvallen voor uw kat in deze blog.


Read More

Help uw huisdier de winter door!

Brrr, wat is het koud! De temperaturen zijn de afgelopen dagen al flink aan het dalen. De rayonhoofden komen alweer bij elkaar om te zien of hun dromen weer werkelijkheid worden, een Elfstedentocht. Zet uw schaatsen ondertussen in het vet, trek uw warme trui aan, pak een heerlijke beker warme chocomelk met slagroom en lees ondertussen hoe u uw huisdier kunt helpen tijdens deze koude dagen.


Read More

Maak van Blue Monday een feestje met uw viervoeter!

Blue Monday ook wel bekend als deprimaandag, staat bekend als de meest depressieve dag van het jaar. De vader van ‘Blue Monday’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een wetenschappelijke formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit heeft te maken met het feit dat goede voornemens mislukt zijn of zelfs al opgegeven, vakanties lijken ver weg, de dagen zijn nog donker en laten we eerlijk wezen de maandag is nou niet bepaald onze favoriete dag. Toch gaan wij het dit jaar anders doen. Wij gaan van Blue Monday een feestje maken samen met uw huisdieren.


Read More

Verzorging van de oudere hond: weetjes en tips!

Grijze haren, gekraak in de morgen en stijfheid bij koud weer. Vanaf een jaar of 8 valt een hond onder de senioren. De gezondheid van uw hond zal langzaamaan steeds meer aandacht van u gaan vragen. Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk genieten van uw trouwe viervoeter. Daarom is het extra belangrijk om goed alert te blijven op de gezondheid van uw huisdier en te genieten van de mooie momenten samen. Des te langer uw hond bij u is, des te mooier deze momenten worden omdat u meer naar elkaar toe groeit.


Read More

Voornemens nieuwe jaar? Ook voor huisdieren!

2019 staat voor de deur. De ideale tijd om te beginnen aan uw lijst met goede voornemens. Begint u 2019 ook positief met goede voornemens? Ga dan voor een positief resultaat en behaal uw voornemens samen met uw huisdier. Samen met mijn huisdier hoor ik u al denken. Ja, u hoort het goed. Uw huisdier gaat u helpen met het behalen van uw goede voornemens en zo begint u samen aan een fantastisch 2019.


Read More