Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups, we kunnen er niet omheen hoe graag we ook willen. De hele zomer houdt deze harige rups heel het land al in bedwang. Maar niet alleen voor mensen is de rups erg vervelend ook voor huisdieren kunnen de haartjes van de rups voor veel overlast zorgen. De oplossing om de eikenprocessierups te bestrijden is veel simpeler dan dat wij dachten. U kunt namelijk uw eigen leger bouwen! Hoe u dat doet vertellen wij allemaal in deze blog.


Read More

Het voorkomen en helpen van stikkende honden

Verstikking kan voorkomen bij zowel puppy’s als volwassen honden. Een speeltje of een stukje hout dat in de keel is geschoten, een allergische reactie, een insectenbeet op de tong of een stukje kluif wat verkeerd schiet. Wat moet u doen als uw hond dreigt te stikken?


Read More

Konijn binnen houden? Maak uw woonkamer konijnproof!

Een konijn heeft voldoende beweging nodig. En wat is nou leuker dan uw lieve schattige vriendje door het huis te zien huppelen? In deze blog geven wij u tips om uw woonkamer konijnproof te maken, zodat uw konijn los in huis kan huppelen en u uw konijn binnen kunt houden.


Read More

Wat is het beste kattenvoer? De voordelen van droogvoer en natvoer op een rijtje!

Er zijn meerdere soorten kattenvoer. Van brokken tot aan natvoer. Maar welk voer biedt uw kat nu de juiste vitaminen en mineralen voor een gezond kattenleven? En waaraan herkent u nu goede voeding voor uw kat? Bestaat het perfecte kattenvoer eigenlijk wel? In deze blog gaan wij op onderzoek uit en zetten wij de voordelen van droogvoer en natvoer op een rijtje.


Read More

Waarom knagen konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren zijn dol op knagen! Wanneer uzelf een knaagdier of konijn hebt merkt u vast hoeveel er geknaagd wordt aan voedsel, het houten huisje in de kooi, op speeltjes en misschien stiekem wel aan de plinten. Heeft u ook een konijn die knaagt aan alles of een hamster die blijft knagen aan zijn kooi en bent u benieuwd waarom deze dieren knagen? In de blog van deze week leest u alles over het hoe en waarom konijnen en knaagdieren knagen.


Read More

Wat eten konijnen?

Ziet u ook door al het konijnenvoer het bos niet meer? Kan uw konijn blijven eten, maar heeft u geen idee wat nu de precieze hoeveelheid is en hoeveel hooi, brokken of snacks u mag geven aan uw konijn? Stop dan met piekeren en lees de gehele blog voor alle informatie over het eetpatroon van konijnen.


Read More

Help, mijn kat krabt aan de bank!

Denkt u wel eens als uw thuiskomt, oh nee daar gaat mijn mooie bank of behang. Of durft u zelfs het huis al bijna niet meer te verlaten, omdat u bang bent dat uw kat aan alles gaat krabben behalve de krabpaal? Of wilt u juist voorkomen dat uw lieve schattige nieuwe aanwinst het hele huis overhoop haalt? Dan is het tijd om daar nu verandering in te brengen. In de blog van deze week vertellen wij u alles over hoe u uw kat leert krabben aan de krabpaal en geven wij u tips om uw kat te laten wennen aan de krabpaal.


Read More

Vachtverzorging bij honden

Het is weer de tijd van het jaar. Het haar van uw hond vliegt in de rondte. Het kan soms nogal eens wat voeten in de aarde hebben om de vacht van uw lieve viervoeter in topconditie te houden. De ene vacht heeft meer verzorging nodig dan een ander soort vacht. In deze blog vertellen wij alles over de verschillende typen vacht en wat uw hond hierbij nodig heeft.


Read More