Madenziekte bij konijnen

De warme maanden komen er weer aan en als je een konijn hebt is het belangrijk om zijn huidje goed in de gaten te houden. Heeft jouw konijn huidproblemen? Hij zou dan eventueel last kunnen hebben van de madenziekte. Een erg pijnlijke en mogelijk dodelijke ziekte. Deze ziekte, ook wel Myiasis genoemd, wordt veroorzaakt door vliegen. We leggen in deze blog hier meer over uit..


Read More

Aquarium kopen en onderhouden. Waar moet je allemaal aan denken?

In de winkels van Dierspecialist én online is er veel expertise te vinden op het gebied van aquaria. Maar waar moet je nou allemaal aan denken bij de aanschaf en onderhoud van een aquarium? In deze blog worden de belangrijkste overwegingen voor de aanschaf van een aquarium beknopt belicht.


Read More

Koekjes bakken voor je kat of hond

Zoek je een leuke bezigheid? Of juist een fijne ontspanning? Ga iets bakken voor je trouwe viervoeter of lieve kat! Lees hier hoe je heel makkelijk zelf honden of katten koekjes maakt. Ook heel leuk om samen met de kinderen te doen..


Read More

Puppy zindelijk maken

Yeah, u bent de trotse eigenaar geworden van een nieuwe pup! Zodra u thuiskomt begint het proces van zindelijk maken meteen. Uw pup zindelijk maken is niet moeilijk maar wel tijdrovend. Het is belangrijk dat u hier consequent mee bezig bent! Let hierbij goed op de signalen van uw puppy. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje maar in deze blog geven wij u tips voor het zindelijk maken van uw puppy.


Read More

Wisselen van voer, hoe doet u dat?

Sommige eigenaren kunnen maar moeilijk geloven dat hun lieve honden en katten liever een constant eetpatroon hebben. Zowel katten als honden zijn gewoontedieren. In deze blog leest u dan ook alles over hoe u uw hond of kat het beste kunt laten wennen aan nieuw voer. Want af en toe wilt u gewoon ander voer dat beter is voor uw trouwe viervoeter.


Read More

Hamster als huisdier: verzorging, weetjes en tips

Hamsters, die kleine diertjes met hun schattige bolle wangen, zachte vachtjes en korte pootjes. Ze zien er aaibaar uit en kunnen erg tam worden. Hamsters slapen overdag en kunnen zelfs bijten als je ze wakker maakt. Voor kinderen kan dit minder leuk zijn. De hamster gaat slapen als zij wakker zijn en andersom! Bent u van plan om een hamster aan te schaffen als huisdier? In deze blog leest u alles over de benodigdheden, verzorging en het hanteren van hamsters.


Read More

Waar moet je aandenken bij het houden van kuikens?

Misschien heeft u zelf kippen in de tuin of heeft één van uw buren kippen rondscharrelen. Kippen worden namelijk steeds meer aan huis gehouden. Zo scharrelen ze gezellig rond en kakelen wat af. Maar wat is er nou leuker dan schattige kuikentjes? Toch is het nog een hele uitdaging om kuikentjes uit de eieren te laten komen. Of kiest u er liever voor een kuikentje te kopen? In deze blog leest u dan ook alles over het houden van kuikens.


Read More

Veelvoorkomende ziektes bij cavia’s

Het is de nachtmerrie voor iedere cavia houder. Uw lieve kleine cavia wordt ziek. Wat moet u doen?
Cavia’s zijn stille lijders en hebben een relatief hoge pijngrens. Ze laten niet gauw merken dat ze niet fit zijn en kunnen hun problemen heel lang verbergen. Een zieke cavia herkent u dus niet zo gemakkelijk als bijvoorbeeld een zieke kat of hond. Cavia’s zijn prooidieren en een prooidier laat nooit makkelijk zien dat ze niet fit zijn. Dus als uw cavia ziek is, kunt u aannemen dat uw cavia erg ziek is. Het is dan ook verstandig om meteen een dierenarts te raadplegen.


Read More