Voor je huisdier wil je natuurlijk het allerbeste. Zeker wanneer zijn gezondheid ondersteuning kan gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat 50% van de katten en honden te zwaar is? En wist je dat 17% van de honden een gevoelige huid heeft? Veel eigenaren zijn zich daar helemaal niet van bewust. Met ROYAL CANIN® Care Nutrition geef je je huisdier uitgebalanceerde voeding die speciaal is ontwikkeld voor zijn kwetsbaarheden. Je herkent het Care Nutrition assortiment aan de grijze verpakking.

Kat

Voor je kat wil je natuurlijk het allerbeste. Zeker wanneer haar gezondheid ondersteuning kan gebruiken. Bijvoorbeeld als ze zich vaker krabt of als haar ontlasting soms afwijkt. Of wanneer ze hulp nodig heeft om op gewicht te blijven. Wist je dat 1 op de 3 katten een kwetsbaarheid heeft? Zo is bijvoorbeeld 50% van de katten te zwaar. Katten zijn daarnaast ook goed in het verhullen van eventuele kwetsbaarheden. Met ROYAL CANIN® Care Nutrition geef je haar uitgebalanceerde voeding die speciaal is ontwikkeld voor haar kwetsbaarheden. Je herkent het Care Nutrition assortiment aan de grijze verpakking.

Hond

Voor je hond wil je natuurlijk het allerbeste. Zeker wanneer zijn gezondheid ondersteuning kan gebruiken. Bijvoorbeeld als hij zich vaker krabt of als zijn ontlasting soms afwijkt. Of wanneer hij hulp nodig heeft om op gewicht te blijven. Wist je dat 1 op de 3 honden een kwetsbaarheid heeft? Zo is bijvoorbeeld 50% van de honden te zwaar en heeft 17% van de honden een gevoelige huid. En wist je dat je dat vaak niet meteen doorhebt? Met ROYAL CANIN® Care Nutrition geef je hem uitgebalanceerde voeding die speciaal is ontwikkeld voor zijn kwetsbaarheden. Je herkent het ROYAL CANIN® Care Nutrition assortiment aan de grijze verpakking..

Belang van gezond gewicht – kat

Een kat die goed op gewicht is ziet er niet alleen prachtig uit, het is voor haarzelf ook nog eens heel fijn! Als je kat niet te zwaar is, kan zij zich goed en makkelijk bewegen en zit zij letterlijk fijner in haar vel.Maar een gezond gewicht is voor veel meer zaken belangrijk. Overgewicht heeft namelijk niet alleen invloed op het uiterlijk. Als je kat te zwaar is vinden er juist binnenin je kat processen plaats die behoorlijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je kat.

 • Verminderde afweer: Het afweersysteem van je kat met overgewicht werkt minder goed. Hierdoor is je kat vatbaarder voor ziekten.
 • Gewrichtsproblemen: Als je kat te zwaar is, worden haar gewrichten zwaarder belast. Hierdoor kan zij sneller last van haar gewrichten krijgen.
 • Suikerziekte: Door overgewicht werkt het hormoon insuline minder goed, wat kan leiden tot suikerziekte (diabetes mellitus).
 • Minder goede conditie: Door de extra kilo's is je kat sneller buiten adem en kan zij minder makkelijk bewegen. Bij kortsnuitigen, zoals de Perzisch Langhaar, is kortademigheid een nog groter probleem.
 • Hartaandoeningen: Als je kat overgewicht heeft, moet het hart harder werken. Dit kan op latere leeftijd leiden tot hartproblemen.
 • Levensverwachting: Katten met overgewicht leven minder lang dan katten met een gezond gewicht

Belang gezond gewicht hond

Een hond die goed op gewicht is ziet er niet alleen prachtig uit, het is voor hemzelf ook nog eens heel fijn! Als je hond niet te zwaar is, kan hij zich goed en makkelijk bewegen en zit hij letterlijk fijner in z’n vel.Maar een gezond gewicht is voor veel meer zaken belangrijk. Overgewicht heeft namelijk niet alleen invloed op het uiterlijk. Als je hond te zwaar is vinden er juist binnenin je hond processen plaats die behoorlijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je hond.

 • Verminderde afweer: Het afweersysteem van je hond met overgewicht werkt minder goed. Hierdoor is je hond vatbaarder voor ziekten.
 • Gewrichtsproblemen: Als je hond te zwaar is, worden zijn gewrichten zwaarder belast. Hierdoor kan hij sneller last van zijn gewrichten krijgen.
 • Suikerziekte: Overgewicht zorgt ervoor dat een behandeling van suikerziekte moeizamer wordt.
 • Minder goede conditie: Door de extra kilo's is je hond sneller buiten adem en kan hij minder makkelijk bewegen. Bij kortsnuitigen is kortademigheid een nog groter probleem.
 • Hartaandoeningen: Als je hond overgewicht heeft, moet het hart harder werken. Dit kan op latere leeftijd leiden tot hartproblemen.
 • Levensverwachting: Honden met overgewicht leven minder lang dan honden met een gezond gewicht.

Een gezond gewicht met Dierspecialist

Bij Dierspecialist vind je verschillende producten die bijdragen aan een gezond gewicht. Ook kunnen onze specialisten in de winkel je helpen met het vinden van de juiste voeding!  Wanneer  je vragen heeft over de producten kunt je altijd binnenlopen bij uw lokale Dierspecialist of contact opnemen via onze adviespagina.
Reacties

Dierspecialist

Bij Dierspecialist houden we je graag op de hoogte met leuke, interessante en informatieve berichten over je huisdier. Volg onze nieuwste blogs, vlogs, video's en acties:

- Download gratis de Dierspecialist App
- Bekijk onze Facebook pagina
- Bekijk onze Instagram pagina
- Bekijk ons uitgebreide assortiment