Wandelen met uw konijn

Voor konijnen is bewegingsvrijheid erg belangrijk. Daarom hebben konijnen een ruim hok nodig met een ren, waar ze lekker kunnen rennen, spelen en springen. Als de tuin goed is afgezet kunt u uw konijn ook los in de tuin laten lopen. U moet er dan wel bij blijven in verband met katten en roofvogels én zeker weten dat u geen giftige planten in de tuin heeft staan. En andere optie is wandelen met uw konijn aan een konijnentuigje. Daarover gaan we u in deze blog meer vertellen.


Read More

Hoe maakt u uw konijn tam?

Wist u dat er in Nederland meer dan één miljoen konijnen als huisdier worden gehouden? Grote kans dus dat u ook een konijneneigenaar bent. Konijnen zijn slimme, sociale dieren die doorgaans graag een aai over de bol krijgen. En met de juiste aanpak kunt u van uw konijn uw beste vriend maken.


Read More

Buitendieren beschermen tegen vuurwerk

Nog even en dan is 2017 alweer voorbij. Waar wij knallend het nieuwe jaar ingaan, is het voor onze huisdieren vaak niet zo feestelijk. De harde knallen en felle lichtflitsen kunnen erg angstaanjagend zijn, zeker voor dieren die buiten verblijven. Heeft u ook konijnen, cavia’s of een volière buiten? Lees dan hier hoe u ze door oud en nieuw heen kunt helpen.


Read More