Cavia’s als huisdier: verzorging, weetjes en tips

Cavia’s staan bekend om hun grappige uiterlijk, piepende geluiden en lieve karakter. Vooral dankzij het handelbare formaat is de cavia een populair huisdier bij kinderen. Daarnaast zijn cavia’s goed tam te maken en bijten ze zelden. Bent u van plan om cavia’s als huisdier te houden? In deze blog leest u alles over de benodigdheden, verzorging en het hanteren van cavia’s.


Read More

Hamster in winterslaap: weetjes en tips

De dagen worden korter en donkerder. De temperatuur daalt en de daken zijn wit. Het is winter! De overgang van het seizoen heeft niet alleen effect op ons, maar ook op uw huisdier. Helemaal als uw huisdier gevoelig is voor een winterslaap. Bent u de trotse eigenaar van een hamster? Lees dan snel verder.


Read More

Buitendieren beschermen tegen vuurwerk

Nog even en dan is 2017 alweer voorbij. Waar wij knallend het nieuwe jaar ingaan, is het voor onze huisdieren vaak niet zo feestelijk. De harde knallen en felle lichtflitsen kunnen erg angstaanjagend zijn, zeker voor dieren die buiten verblijven. Heeft u ook konijnen, cavia’s of een volière buiten? Lees dan hier hoe u ze door oud en nieuw heen kunt helpen.


Read More