Maak van Blue Monday een feestje met uw viervoeter!

Blue Monday ook wel bekend als deprimaandag, staat bekend als de meest depressieve dag van het jaar. De vader van ‘Blue Monday’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een wetenschappelijke formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit heeft te maken met het feit dat goede voornemens mislukt zijn of zelfs al opgegeven, vakanties lijken ver weg, de dagen zijn nog donker en laten we eerlijk wezen de maandag is nou niet bepaald onze favoriete dag. Toch gaan wij het dit jaar anders doen. Wij gaan van Blue Monday een feestje maken samen met uw huisdieren.


Read More

Voornemens nieuwe jaar? Ook voor huisdieren!

2019 staat voor de deur. De ideale tijd om te beginnen aan uw lijst met goede voornemens. Begint u 2019 ook positief met goede voornemens? Ga dan voor een positief resultaat en behaal uw voornemens samen met uw huisdier. Samen met mijn huisdier hoor ik u al denken. Ja, u hoort het goed. Uw huisdier gaat u helpen met het behalen van uw goede voornemens en zo begint u samen aan een fantastisch 2019.


Read More

Kerst voor de hond en kat. Pas op voor de gevaren!

De feestdagen staan weer voor de deur. Dagen vol gezelligheid, samenzijn en vooral lekker eten. Ook onze dieren worden deze dagen extra verwend. Helaas komen er ook dieren door deze gezellige feestdagen in de problemen. Voorkom dat uw huisdier onnodig ziek wordt en zorg ervoor dat de feestdagen een liefdevol samenzijn tussen mens en dier.


Read More

De kitten checklist: benodigdheden en tips!

Zo’n kleine kitten met stoute kraaloogjes, tja dat kunt u bijna niet weerstaan. Maar een huisdier aanschaffen brengt een hoop verantwoordelijkheid met zich mee. Bent u van plan om een kitten of kat in huis te nemen? Dan helpen wij u een handje met onze kitten checklist! Zo bent u goed voorbereid bij thuiskomst van uw nieuwe gezinslid.


Read More

Vakantie met hond en kat: gebruik de vakantie checklist!

Ik ga op vakantie en ik neem mee: mijn huisdier! Of juist niet? Om goed voorbereid aan de zomer te beginnen zijn er nogal wat belangrijke aandachtspunten. Of uw huisdier nou meegaat op vakantie, thuis blijft of gaat logeren in het pension: wij zetten alles voor u op een rijtje met onze handige vakantie checklist voor uw behaarde, gevederde of geschubde vriend! Lees onze blog, gebruik de vakantie checklist en geniet van uw vakantie!


Read More

Kat voor de eerste keer naar buiten

Veel katten vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Muizen vangen, in de zon liggen en natuurlijk het territorium verdedigen. Daarnaast liggen er ook gevaren op de loer, zoals verkeer, honden, andere katten en het opdoen van vlooien. Hoe bereidt u uw kleine kitten hierop voor? En zet u zomaar de deur open als uw kat voor het eerst naar buiten mag? Geen zorgen! In deze blog leggen we alles uit zodat uw kat rustig op avontuur kan.


Read More

Hoe ontworm ik mijn hond en kat?

Zowel honden als katten kunnen last krijgen van wormen. Zeker nu u vaker met de hond naar buiten gaat kan hij ze sneller krijgen. Deze wormen leven in het lijf van uw huisdier en nemen voedingsstoffen op die de hond of kat zelf nodig heeft. Daarnaast kunnen ze ook de lichaamsfuncties van uw huisdier verstoren, wat schadelijk is voor de gezondheid. En niet te vergeten: wormen zijn besmettelijk voor uzelf. Voorkomen dus! In de blog van Dierspecialist vertellen we hoe.


Read More

Nagelverzorging bij hond en kat: knippen, vijlen of slijten?

Zowel bij honden als katten is het belangrijk om de nagels goed te onderhouden. De nagels zorgen voor grip tijdens het wandelen, rennen, springen en klimmen én beschermen de poten van uw hond of kat. Net als bij ons blijven de nagels van honden en katten hun leven lang doorgroeien. Als de nagels niet of niet voldoende op natuurlijke wijze slijten, dan kan het nodig zijn om de nagels te knippen of vijlen. Hoe u dat doet? Dat leest u natuurlijk in de blog van Dierspecialist!


Read More