Mijn hond en kat ontvlooien: hoe en hoe vaak?

Vlooien zijn niet alleen erg vervelend voor uw huisdier, ook in huis kunnen ze een hoop overlast veroorzaken. Wanneer u eenmaal een vlooienplaag te pakken heeft komt u er niet snel van af. Daarnaast zijn de beten van vlooien pijnlijk en kan uw huisdier er op den duur ziek van worden. Voorkomen dus! In deze blog leggen we uit waarom vlooienbestrijding bij honden en katten zo belangrijk is en hoe u dit moet aanpakken.


Read More

Wisselen van voer, hoe doet u dat?

Sommige eigenaren kunnen maar moeilijk geloven dat hun lieve honden en katten liever een constant eetpatroon hebben. Zowel katten als honden zijn gewoontedieren. In deze blog leest u dan ook alles over hoe u uw hond of kat het beste kunt laten wennen aan nieuw voer. Want af en toe wilt u gewoon ander voer dat beter is voor uw trouwe viervoeter.


Read More

Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups, we kunnen er niet omheen hoe graag we ook willen. De hele zomer houdt deze harige rups heel het land al in bedwang. Maar niet alleen voor mensen is de rups erg vervelend ook voor huisdieren kunnen de haartjes van de rups voor veel overlast zorgen. De oplossing om de eikenprocessierups te bestrijden is veel simpeler dan dat wij dachten. U kunt namelijk uw eigen leger bouwen! Hoe u dat doet vertellen wij allemaal in deze blog.


Read More

Wat is het beste kattenvoer? De voordelen van droogvoer en natvoer op een rijtje!

Er zijn meerdere soorten kattenvoer. Van brokken tot aan natvoer. Maar welk voer biedt uw kat nu de juiste vitaminen en mineralen voor een gezond kattenleven? En waaraan herkent u nu goede voeding voor uw kat? Bestaat het perfecte kattenvoer eigenlijk wel? In deze blog gaan wij op onderzoek uit en zetten wij de voordelen van droogvoer en natvoer op een rijtje.


Read More

Help, mijn kat krabt aan de bank!

Denkt u wel eens als uw thuiskomt, oh nee daar gaat mijn mooie bank of behang. Of durft u zelfs het huis al bijna niet meer te verlaten, omdat u bang bent dat uw kat aan alles gaat krabben behalve de krabpaal? Of wilt u juist voorkomen dat uw lieve schattige nieuwe aanwinst het hele huis overhoop haalt? Dan is het tijd om daar nu verandering in te brengen. In de blog van deze week vertellen wij u alles over hoe u uw kat leert krabben aan de krabpaal en geven wij u tips om uw kat te laten wennen aan de krabpaal.


Read More

Hoe maakt u de leukste foto van uw huisdier?

Wij zetten onze huisdieren graag in het zonnetje en vinden het erg leuk om een aandenken of een mooie foto van onze huisdieren in ons bezit te hebben. Deze delen we dan ook veelvuldig op social media. Het fotograferen van eigenzinnige huisdieren is populairder dan ooit en social media staat dan ook vol met foto’s van honden en katten. Maar hoe zet u een huisdier nu het beste op de foto? In deze blog leest u alle tips om de beste foto van uw huisdier te maken. Lees snel de hele blog want er zit een hele leuke winactie aan verbonden!


Read More

Hoe laat u uw kat verantwoord afvallen?

Net zoals bij mensen krijgt overgewicht bij huisdieren steeds meer de overhand. Recent onderzoek toont aan dat in sommige gebieden tot wel 50% van alle huisdieren te zwaar is. Katten met overgewicht hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen. Zij lopen de volgende risico’s: verkorting van de levensverwachting met twee jaar, slechte conditie en traagheid, hart- en longproblemen, verhoogde kans op blaasproblemen, verhoogde kans op suikerziekte, bot- en gewrichtsproblemen zoals artrose, extra narcose risico bij ingrepen. Dit wilt u natuurlijk allemaal voorkomen. U leest alle tips over verantwoord afvallen voor uw kat in deze blog.


Read More

Help uw huisdier de winter door!

Brrr, wat is het koud! De temperaturen zijn de afgelopen dagen al flink aan het dalen. De rayonhoofden komen alweer bij elkaar om te zien of hun dromen weer werkelijkheid worden, een Elfstedentocht. Zet uw schaatsen ondertussen in het vet, trek uw warme trui aan, pak een heerlijke beker warme chocomelk met slagroom en lees ondertussen hoe u uw huisdier kunt helpen tijdens deze koude dagen.


Read More