Wisselen van voer, hoe doet u dat?

Sommige eigenaren kunnen maar moeilijk geloven dat hun lieve honden en katten liever een constant eetpatroon hebben. Zowel katten als honden zijn gewoontedieren. In deze blog leest u dan ook alles over hoe u uw hond of kat het beste kunt laten wennen aan nieuw voer. Want af en toe wilt u gewoon ander voer dat beter is voor uw trouwe viervoeter.


Read More

Wandelen met de hond: halsband of tuigje?

Die blije blik en kwispelende staart wanneer u de riem pakt kennen we allemaal. Tijd om te gaan wandelen! Maar hoe lang en hoe vaak moet u eigenlijk met uw hond wandelen? En wat is beter: een halsband of een tuigje? Hierover zijn de meningen nogal verdeeld. Daarom gaan we in deze blog alles vertellen over wandelen met de hond.


Read More

Eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups, we kunnen er niet omheen hoe graag we ook willen. De hele zomer houdt deze harige rups heel het land al in bedwang. Maar niet alleen voor mensen is de rups erg vervelend ook voor huisdieren kunnen de haartjes van de rups voor veel overlast zorgen. De oplossing om de eikenprocessierups te bestrijden is veel simpeler dan dat wij dachten. U kunt namelijk uw eigen leger bouwen! Hoe u dat doet vertellen wij allemaal in deze blog.


Read More

Het voorkomen en helpen van stikkende honden

Verstikking kan voorkomen bij zowel puppy’s als volwassen honden. Een speeltje of een stukje hout dat in de keel is geschoten, een allergische reactie, een insectenbeet op de tong of een stukje kluif wat verkeerd schiet. Wat moet u doen als uw hond dreigt te stikken?


Read More

Vachtverzorging bij honden

Het is weer de tijd van het jaar. Het haar van uw hond vliegt in de rondte. Het kan soms nogal eens wat voeten in de aarde hebben om de vacht van uw lieve viervoeter in topconditie te houden. De ene vacht heeft meer verzorging nodig dan een ander soort vacht. In deze blog vertellen wij alles over de verschillende typen vacht en wat uw hond hierbij nodig heeft.


Read More

Hoe checkt u of uw hond gezond is?

Vraagt u zich wel eens af of uw hond helemaal gezond en in orde is? Als hondeneigenaar heeft u een verantwoording om voor het fysieke en mentale welzijn van uw vriend te zorgen. Het is een goed idee om zo nu en dan even stil te staan en uzelf af te vragen of uw hond gelukkig en gezond is. Om dit te beoordelen zult u moeten kijken naar het fysieke welzijn, en daarnaast kijken naar eventuele psychologische problemen waaronder verveling en frustratie. Met regelmatige controles kunt u op de hoogte blijven of uw hondenvriend werkelijk tevreden en in tiptop conditie is. In deze blog vertellen wij u alles over hoe u zelf in de gaten kunt houden of uw hond gezond is.


Read More

Hoe maakt u de leukste foto van uw huisdier?

Wij zetten onze huisdieren graag in het zonnetje en vinden het erg leuk om een aandenken of een mooie foto van onze huisdieren in ons bezit te hebben. Deze delen we dan ook veelvuldig op social media. Het fotograferen van eigenzinnige huisdieren is populairder dan ooit en social media staat dan ook vol met foto’s van honden en katten. Maar hoe zet u een huisdier nu het beste op de foto? In deze blog leest u alle tips om de beste foto van uw huisdier te maken. Lees snel de hele blog want er zit een hele leuke winactie aan verbonden!


Read More

Help uw huisdier de winter door!

Brrr, wat is het koud! De temperaturen zijn de afgelopen dagen al flink aan het dalen. De rayonhoofden komen alweer bij elkaar om te zien of hun dromen weer werkelijkheid worden, een Elfstedentocht. Zet uw schaatsen ondertussen in het vet, trek uw warme trui aan, pak een heerlijke beker warme chocomelk met slagroom en lees ondertussen hoe u uw huisdier kunt helpen tijdens deze koude dagen.


Read More