Wat eten konijnen?

Ziet u ook door al het konijnenvoer het bos niet meer? Kan uw konijn blijven eten, maar heeft u geen idee wat nu de precieze hoeveelheid is en hoeveel hooi, brokken of snacks u mag geven aan uw konijn? Stop dan met piekeren en lees de gehele blog voor alle informatie over het eetpatroon van konijnen.


Lees verder

Puppy zindelijk maken

Yeah, u bent de trotse eigenaar geworden van een nieuwe pup! Zodra u thuiskomt begint het proces van zindelijk maken meteen. Uw pup zindelijk maken is niet moeilijk maar wel tijdrovend. Het is belangrijk dat u hier consequent mee bezig bent! Let hierbij goed op de signalen van uw puppy. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje maar in deze blog geven wij u tips voor het zindelijk maken van uw puppy.


Lees verder

Help, mijn kat krabt aan de bank!

Denkt u wel eens als uw thuiskomt, oh nee daar gaat mijn mooie bank of behang. Of durft u zelfs het huis al bijna niet meer te verlaten, omdat u bang bent dat uw kat aan alles gaat krabben behalve de krabpaal? Of wilt u juist voorkomen dat uw lieve schattige nieuwe aanwinst het hele huis overhoop haalt? Dan is het tijd om daar nu verandering in te brengen. In de blog van deze week vertellen wij u alles over hoe u uw kat leert krabben aan de krabpaal en geven wij u tips om uw kat te laten wennen aan de krabpaal.


Lees verder

Wisselen van voer, hoe doet u dat?

Sommige eigenaren kunnen maar moeilijk geloven dat hun lieve honden en katten liever een constant eetpatroon hebben. Zowel katten als honden zijn gewoontedieren. In deze blog leest u dan ook alles over hoe u uw hond of kat het beste kunt laten wennen aan nieuw voer. Want af en toe wilt u gewoon ander voer dat beter is voor uw trouwe viervoeter.


Lees verder

De socialisatie van uw puppy

Het mooie weer is aangebroken, tijd om uw puppy te gaan laten socialiseren! Een pup die u bij de fokker ophaalt is meestal nieuwsgierig en ondernemend. Om ervoor te zorgen dat hij dat de rest van zijn leven blijft is een goede socialisatie noodzakelijk. Er zijn een aantal standaard dingen waar iedere hond mee gesocialiseerd zou moeten worden. Denk aan: vreemde mensen, vreemde geluiden, andere plaatsen, andere honden en verkeer. In deze blog leest u dan ook alles over het hoe en waarom van het socialiseren van uw pup.


Lees verder

Vachtverzorging bij honden

Het is weer de tijd van het jaar. Het haar van uw hond vliegt in de rondte. Het kan soms nogal eens wat voeten in de aarde hebben om de vacht van uw lieve viervoeter in topconditie te houden. De ene vacht heeft meer verzorging nodig dan een ander soort vacht. In deze blog vertellen wij alles over de verschillende typen vacht en wat uw hond hierbij nodig heeft.


Lees verder

Red de bij!

“Zoem, zoem, zoem!” Iedereen herkent het zoemende geluid wel van de bij. Helaas gaat het momenteel niet zo goed met de bij. Wellicht heeft u het al eerder in het nieuws gehoord. Maar wat kunt u nu doen om de bij te redden en waarom is de bij zo belangrijk voor ons ecosysteem? In deze blog leest u alles over het redden van de bij!


Lees verder

Hoe weet u of uw konijn gezond is?

Een gezond konijn is een blij konijn! Wie konijnen heeft wil zo lang mogelijk van hen genieten, daar staat geluk en gezondheid van uw konijn natuurlijk bij voorop. U als eigenaar heeft veel invloed op de gezondheid van uw konijnen. Natuurlijk moet u ook een beetje geluk hebben, maar met de juiste tips en regelmatig controleren van de gezondheid van uw konijn kunt u allerlei aandoeningen en ziekten voorkomen door goede huisvesting, voeding en verzorging.
In deze blog leest u dan ook op welke zaken u moet letten om uw konijn zo lang mogelijk gezond te houden en welke preventieve maatregelen u kunt nemen tegen ziekten en aandoeningen bij uw konijnen.


Lees verder