Vachtverzorging bij honden

Het is weer de tijd van het jaar. Het haar van uw hond vliegt in de rondte. Het kan soms nogal eens wat voeten in de aarde hebben om de vacht van uw lieve viervoeter in topconditie te houden. De ene vacht heeft meer verzorging nodig dan een ander soort vacht. In deze blog vertellen wij alles over de verschillende typen vacht en wat uw hond hierbij nodig heeft.


Lees verder

Red de bij!

“Zoem, zoem, zoem!” Iedereen herkent het zoemende geluid wel van de bij. Helaas gaat het momenteel niet zo goed met de bij. Wellicht heeft u het al eerder in het nieuws gehoord. Maar wat kunt u nu doen om de bij te redden en waarom is de bij zo belangrijk voor ons ecosysteem? In deze blog leest u alles over het redden van de bij!


Lees verder

Hoe weet u of uw konijn gezond is?

Een gezond konijn is een blij konijn! Wie konijnen heeft wil zo lang mogelijk van hen genieten, daar staat geluk en gezondheid van uw konijn natuurlijk bij voorop. U als eigenaar heeft veel invloed op de gezondheid van uw konijnen. Natuurlijk moet u ook een beetje geluk hebben, maar met de juiste tips en regelmatig controleren van de gezondheid van uw konijn kunt u allerlei aandoeningen en ziekten voorkomen door goede huisvesting, voeding en verzorging.
In deze blog leest u dan ook op welke zaken u moet letten om uw konijn zo lang mogelijk gezond te houden en welke preventieve maatregelen u kunt nemen tegen ziekten en aandoeningen bij uw konijnen.


Lees verder

Hoe checkt u of uw hond gezond is?

Vraagt u zich wel eens af of uw hond helemaal gezond en in orde is? Als hondeneigenaar heeft u een verantwoording om voor het fysieke en mentale welzijn van uw vriend te zorgen. Het is een goed idee om zo nu en dan even stil te staan en uzelf af te vragen of uw hond gelukkig en gezond is. Om dit te beoordelen zult u moeten kijken naar het fysieke welzijn, en daarnaast kijken naar eventuele psychologische problemen waaronder verveling en frustratie. Met regelmatige controles kunt u op de hoogte blijven of uw hondenvriend werkelijk tevreden en in tiptop conditie is. In deze blog vertellen wij u alles over hoe u zelf in de gaten kunt houden of uw hond gezond is.


Lees verder

Eenkennigheid bij papegaaien

Merkt u dat uw papegaai eenkennig is? Eenkennigheid is een veel voorkomend fenomeen bij papegaaien. Veel papegaaien trekken van nature naar één persoon of één soortgenoot. Maar het is natuurlijk leuker als uw papegaai leert dat het hele gezin bij de groep hoort. Een voorkeur zal uw vogel dus altijd hebben, maar neem de tijd om daadwerkelijk eenkennigheid af te zwakken. Met veel oefenen en een dosis geduld komt u al een heel eind! In de blog van deze week vertellen wij u er alles over.


Lees verder

Vier de voorjaarsvakantie met een wandeling!

Zo fijn, het is weer vakantie tijd. En hoe kunt u deze nu beter besteden dan met dieren? We hebben al een aantal lekkere zonnige dagen gehad. Het is dan ook heerlijk om te wandelen met uw hond en wellicht alvast wat van de eerste zonnestraaltjes mee te pikken. Hieronder een overzicht van de acht mooiste wandelgebieden in Nederland waar zowel u als uw aangelijnde hond welkom zijn.


Lees verder

Hoe maakt u de leukste foto van uw huisdier?

Wij zetten onze huisdieren graag in het zonnetje en vinden het erg leuk om een aandenken of een mooie foto van onze huisdieren in ons bezit te hebben. Deze delen we dan ook veelvuldig op social media. Het fotograferen van eigenzinnige huisdieren is populairder dan ooit en social media staat dan ook vol met foto’s van honden en katten. Maar hoe zet u een huisdier nu het beste op de foto? In deze blog leest u alle tips om de beste foto van uw huisdier te maken. Lees snel de hele blog want er zit een hele leuke winactie aan verbonden!


Lees verder

Hoe laat u uw kat verantwoord afvallen?

Net zoals bij mensen krijgt overgewicht bij huisdieren steeds meer de overhand. Recent onderzoek toont aan dat in sommige gebieden tot wel 50% van alle huisdieren te zwaar is. Katten met overgewicht hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen. Zij lopen de volgende risico’s: verkorting van de levensverwachting met twee jaar, slechte conditie en traagheid, hart- en longproblemen, verhoogde kans op blaasproblemen, verhoogde kans op suikerziekte, bot- en gewrichtsproblemen zoals artrose, extra narcose risico bij ingrepen. Dit wilt u natuurlijk allemaal voorkomen. U leest alle tips over verantwoord afvallen voor uw kat in deze blog.


Lees verder