Bakken voor je hond of kat

 

Klaar met series kijken en heb je de hond al 4 keer uitgelaten? Of juist even iets anders doen om te ontspannen? Ga iets lekkers bakken voor je hond of kat! Super leuk om te doen en fijn om iets vers en lekkers te maken voor je lieve viervoeter.

 

Makkelijke koekjes voor de hond

 

Ingrediënten:

 

250 gram volkorenmeel
2 tl bakpoeder
225 ml melk
275 gram ongezouten pindakaas (natriumarm, te vinden in het dieet schap)

 

Bakpapier
Uitsteekvormpje
Deegroller

 

Hoe maak je ze:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng het volkorenmeel met de bakpoeder. Vervolgens meng je de melk goed door de pindakaas. Voeg daarna het volkorenmeel toe.

 

Kneed het geheel tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een werkbank bestoven met bloem en steek er koekjes uit met een vormpje. Verdeel de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

 

 

Makkelijke koekjes voor de kat

 

Ingrediënten:

 

1 blikje tonijn
100 gram volkorenmeel
1 ei

 

Staafmixer of keukenmachine
Bakpapier

 

Hoe maak je ze:

 

Verwarm de oven voor op 175 ºC.  Meng alle ingrediënten met de hand in een kom. Om een fijnere substantie te krijgen meng je het geheel met de de staafmixer of keukenmachine. Maak vervolgens platte rondjes of leuke figuurtjes van het deeg van ongeveer één cm. Verdeel de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in circa 20-25 minuten gaar.

 

Smakelijk uitdelen!!!

 

Reacties